Gosti Novog dana Saša Magazinović, Maja Gasal Vražalica i Izudin Bajrović

Vijesti 24. sep 201914:33 > 14:44
N1

U sutrašnjem Novom danu očekuje vas Alma Dautbegović Voloder.

“Aprilski paket biće upućen u parlamentarnu proceduru”, najavio je Saša Magazinović zastupnik SDP-a u državnom parlamentu. Kakva je danas politička klima kada se govori o izmjenama Ustava BIH, te da li je tzv. Aprilski paket rješenje za izlazak iz krize, samo su neke od tema za Sašu Magazinovića koji će govoriti za Novi dan.

Društveno – političku situaciju u BiH kroz naslove sa naslovnica dnevnih novina komentarisaće Maja Gasal – Vražalica, direktorica Akademije za žene.

O izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku FBiH, izmjeni Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku, izmjene Zakona o policijskim službenicima, te nekoliko prijedloga zakona koji se odnose na zaštitu okoliša razgovarat ćemo sa Almom Katinom, federalnom parlamentarkom. 

O novoj umjetničkoj sezoni u Narodnom pozorištu Sarajevu, kinematografiji, novim ulogama, festivalima kulture, filma, za Novi dan govori Izudin Bajrović.

Zašto je reciklaža važna? Na koji način BiH može unaprijediti reciklažu ambalažnog otpada? Da li će se zabraniti upotreba jednokratne plastike? Detaljnije u Novom danu.

Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „OAZA“ organizuje veliko sportsko takmičenje, po deveti put, za osobe sa invaliditetom sa područja BiH i regiona. Sportske igre OAZE i specijalne olimpijade BiH biće održane od 03. do 06.10.2019. godine. Detaljnije u Novom danu.

U Banjaluci je u toku jedan neobičan projekat „Upoznajmo KIKO druagre“ i ima za cilj podsticanje altruizma, multikulturalnosti i motivacije za zaštitu životne sredine kod djece predškolskog. Projektom je predviđena izrada niza radionica pod nazivom “Kiko Drugari” o temama ugroženih životinjskih vrsta u svijetu, problemima zaštitu životne sredine u svijetu i kod nas i mogućnostima da je očuvamo. E, sad centralna figura ovog projekta je jedna žirafa i zove se Kiko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad