Mostarski paroh Krulj: Došli smo u Gacko da damo podršku našem imamu

Vijesti 24. sep 201915:30 > 15:34
N1

Nakon incidenta koji se dogodio u subotu u večernjim satima ispred džamije Mehmedage Zvizdića u Gacku, u prostorijama medžlisa Islamske zajednice Gacko održan je sastanak predstavnika Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.

Istaknuto je da ovaj događaj neće uticati na dobro izgrađene i korektne odnose ove dvije vjerske institucije.

Sastanku su prisustvovali i mostarski muftija i mostarski paroh koji su osudivši ovaj događaj poslali poruke mira i zajedništva, te da institucije treba da rade svoj posao.

“Mi smo svi zgroženi, poniženi. Došli smo u Gacko da damo podršku našem imamu, u ime naše eparhije, vladike i svih sveštenika. Da osudimo i pozovemo institucije da se taj akt sankcioniše, ukoliko se radi o bolesnoj osobi da se pruži adekvatno liječenje”, kazao je mostarski paroh Radivoje Krulj.

“Ovaj događaj je unio i nemir i pometnju, necivilizacijska jedna gesta za svaku vrstu osude”, rekao je mostarski muftija.

VEZANE VIJESTI

Pripadnici SIPA-e lišili su slobode Danela Rajkovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrepeljivosti. Naime, on je ispred gačanske džamije izvršio veliku nuždu. Radi se o psihički nestabilnoj osobi koja je prije 12 godina bacila bombu roditeljima, prenosi reporterka N1 Đenana Kaminić-Puce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad