Prekinuta sjednica Zastupničkog doma PFBiH, nastavak 8. oktobra

Vijesti 24. sep 201915:44 > 15:50
N1

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, peta redovna u aktuelnom mandatu, prekinuta je popodne i bit će nastavljena 8. oktobra, kako je najavio predsjedavajući Mirsad Zaimović.

Kao razloge za prekid je naveo da je dnevni red danas “pređen” i više od plana, kao i da su brojni zastupnici iz Bosanske Krajine izrazili želju da prisustvuju komemorativnom skupu povodom smrti kolege Mirveta Beganovića, zbog čega treba na vrijeme da otputuju iz Sarajeva, odnosno vrate se u Krajinu.

Osim nastavka sjednice 8. oktobra, predsjedavajući Zaimović je za taj dan najavio i vanredno zasjedanje Doma radi razmatranja federalne legislative o doprinosima.

Danas su odobreni nacrti nekoliko zakona te u formi prijedloga, među ostalim aktima, izmjene i dopune Zakona o krivičnom postupku, zakona o zaštiti na radu, o hemikalijama te zaštiti okoliša.

Za nastavak sjednice 8. oktobra su u dnevnom redu preostali rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu prestrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju budžeta FBiH za 2018. godinu.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, također su u preostalom dnevnom redu ove sjednice među drugim aktima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad