U akciji MUP-a ZDK uhapšeno 14 osoba

Vijesti 25. sep 201912:18 > 12:20
REUTERS/Dado Ruvic

Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jutros su istovremeno započeli pretrese na dvadeset i jednoj lokaciji na području Zenice, a uhapšeno je 14 osoba.

“Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Mreža III”, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, kazala je Feni portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić.

Ona je dodala kako je akcija pri kraju, ali da se traga za još dvije osobe koje su u bijegu. Uhapšeni su privedeni u policijske prostorije i nad njima je izvršena obrada, a akcija se provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II”, koje su provedene u 2016. i 2017. godini te u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba tada je bio lišen slobode, a pronađene su te oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela počinjenih od osoba koja su bila meta operativnih akcija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad