Hapšenje u Šipovu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa eksplozivnih materija

Vijesti 25. sep 201914:20 > 14:23
N1

Osoba čiji su inicijali M.T. iz Novog Sada, nastanjeno u Šipovu, lišeno je danas slobode zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, rekla je načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske u nastavku akciju kodnog naziva ‘Pliva’, danas su u mjestu Đukići, opština Šipovo, zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, slobode lišili M.T. iz Novog Sada, nastanjenog u Šipovu”, rekla je Miljanovićeva.

Ona je navela da su, po naredbi Osnovnog suda Mrkonjić Grad, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Šipovo izvršili pretres porodične kuće, pratećih objekata i putničkog vozila koje koristi osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni sporna SIM kartica i mobilni telefon Samsung.

“U prethodnom periodu, prilikom sprovodjenja ove akcije, pronađeno je i privremeno oduzeto 12 bombi”, rekla je Miljanovićeva, dodavši da je akcija sprovedena uz asistenciju Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Ona je dodala da je lice M.T. sprovedeno u službene prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na dalju kriminalističku obradu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad