Svečano otvaranje Odjeljenja pedijatrije Opće bolnice 2. oktobra 2019.

Vijesti 27. sep 201912:33 > 12:38
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Prvi put od osnivanja Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, u ovoj zdravstvenoj ustanovi , formirano je Odjeljenje pedijatrije, a svečano otvaranje je zakazano za srijedu, 2. oktobra 2019. godine u 11 sati, u Konferencijskoj sali na II spratu upravne zgrade.

Novo moderno Odjeljenje pedijatrije smješteno je na površini od 740 kvadratnih metara. Čine ga Odsjek za prijem i dnevnu bolnicu, Odsjek za opću pedijatriju i Odsjek za neonatologiju.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Dnevna bolnica Odjeljenja pedijatrije je novina, a uz nju je i pedijatrijsko savjetovalište. Odjeljenje raspolaže sa 15 terapeutskih kreveta a buduće pacijente će liječiti devet pedijatara, dvije glavne i 16 pedijatrijskih sestara, koji će pružati sekundarni nivo zdravstvene zaštite.

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo iz budžeta za 2019. godinu obezbijedilo je finansijska sredstva potrebna za nabavku opreme, dok je prethodne godine obezbijedilo sredstva za rekonstrukciju prostora, saopštenoje iz Službe za odnose s javnosti Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad