Kantonalni odbor Naše stranke: Optužbe na račun Vlade KS neutemeljene

Vijesti 27. sep 201913:17 > 13:25
Naša stranka

Sarajevski kantonalni odbor Stranke demokratske akcije zatražio je ostavku premijera KS Edina Forte zbog optužbi ministrice Bogunić na rad Vlade KS i zbog imenovanja Envera Zornića za direktora Toplana.

Odgovorili su im iz sarajevskog Kantonalnog odbora Naše stranke.

“Naša stranka u potpunosti daje podršku Vladi KS i premijeru Edinu Forti. Mi se ne plašimo izazova i odgovornosti koju imamo, prije svih prema građanima. Za razliku od svih vlada u zadnjih 25 godina koje su radile na zataškavanju svojih grešaka i raznih malverzacija njihovih kadrova, ova radi na principu transparentnosti kakva god ona bila, pa čak i kad je bolna. Pritom, posljednje optužbe na račun premijera Forte i predsjednika Skupštine Elmedina Konakovića su neutemeljene. Premijer Forto, kao i cjelokupna Vlada krenuli su ekspresno u smjenu Envera Zornića zbog zločina koji je počinio tokom rata i to uz pomoć dokaza koje im je dostavila supruga jedne od žrtava. Odmah na početku svog mandata krenuli su i u revitalizaciju antifašističkog naslijeđa Sarajeva iz Drugog svjetskog rata. Krenuli su u otvoreni obračun s korupcijom. Dovoljno je samo spomenuti Zakon o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih dužnosnika. Nijedna vlada ni na jednom nivou vlasti nije imala transparentniji rad niti direktniju komunikaciju s građanima od ove”, kažu u saopćenju iz Naše stranke.

VEZANE VIJESTI

Istakli su kako p poboljšanju svakodnevnog života građana ne trebaju ni govoriti u smislu početka provedbe raznih infrastrukturnih projekata od gasa preko saobraćaja do čistoće grada.

Naveli su i kako su u Našoj stranci svjesni da se sve ovo dešava 2019. godine, kad je trebalo već biti odavno rješeno.

“No, do prošle godine na vlasti smo imali SDA pa nije moglo biti jer se radi o stranci koja je oličenje svega negativnog ondje gdje vlada. Drago nam je što smo ipak i na njih izvršili određeni uticaj. Svjedoči tome činjenica da je i Fadil Novalić, premijer FBiH, smijenio svog osuđivanog savjetnika kojeg je prethodno neustavno imenovao imajući punu svijest o tome šta čini”, piše u saopćenju.

Naglašavaju kako bi trebao podnijeti i ostavku, ali da je od SDA kadra to previše očekivati.

“No smjena jednog savjetnika ne čini promjenu moralne paradigme pa će im trebati onoliko godina koliko su vladali da u nepotizmu, kronizmu, korupciji i drugim kriminalnim radnjama ogrezle kadrove pročiste”, navode iz Naše stranke

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad