Građani se okupili u parku u Banjaluci nakon poziva opozicionih poslanika (FOTO)

Vijesti 27. sep 201918:06 > 18:10
N1

Nakon poziva opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, najavljenog poskupljenja struje u ovom bh. entitetu, građani su se večeras okupili u Banjaluci.

Protest se odražva u parku “Mladen Stojanović”, a opozicionari tvrde da je to njihov način da izvrše pritisak na nadležne da do poskupljenja struje ne dođe.

Poslanik u Klubu SDS-a Nebojša Vukanović tvrdi da rukovodstvo Elektroprivrede RS po treći put zavlači ruke u džepove građana, dok istovremeno, kako kaže, kupuje helikopter koji neće koristiti u medicinske svrhe, već za obilazak SNSD-ovih odbora.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić ističe da su nadležni u RS, odmah nakon najave protesta, promijenili izjave u vezi s poskupljenjem struje, a uime SDS-a Darko Mitrić navodi da je protest jedan od načina da iskažu svoje nezadovoljstvo te stanu u kraj bahatom ponašanju vlasti.

N1
N1
N1
N1

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je rekao da nisu dobili odobrenje za protest na Trgu Krajine, već će biti održan u Parku “Mladen Stojanović”.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao je da građani ne treba da nasjedaju na spekulacije pojedinih medija i pojedinaca koji, kako kaže, šire dezinformacije i tvrde da će cijena električne energije biti veća od sutra ili od Nove godine.

Naglasivši da nijednog momenta ni on, niti bilo ko od zvaničnika RS nije rekao da će struja poskupjeti od 1. oktobra, od Nove godine ili od 2021. godine, Višković je ponovio da će cijene biti veće kada se za to steknu uslovi.