Fadil Novalić: Muhamed Gurbeta od jučer nije savjetnik jer sam ga razriješio

Vijesti 27. sep 201918:21 > 18:26
N1

Federalni premijer Fadil Novalić još jednom podsjeća javnost na svoju jučerašnju izjavu vezanu za bivšeg savjetnika Muhameda Gurbetu.

Naglašava da je Gurbeta u zvaničnoj dokumentaciji dostavio Uvjerenje Općinskog suda u Sarajevu u kojem je, u što su se mediji jučer već uvjeriti, između ostalog, napisano i da protiv Muhameda Gurbete “pred sudovima na području Bosne i Hercegovine nije podignuta optužnica koja je stupila na pravnu snagu, odnosno da nije potvrđena optužnica, a niti je izrečena osuđujuća presuda za krivično djelo sa propisanom kaznom zatvora do 5 (pet) godina ili novčanom kaznom kao glavnom kaznom”. 

Premijer dodaje da Vlada Federacije BiH nema ovlaštenja za provjeru sudskih akata.

“Muhamed Gurbeta od jučer nije savjetnik u Uredu Premijera, jer sam ga razriješio. Uradio sam to odmah po saznanjima koje sam dobio od javnosti. Za mene je to završeno. O tome se više neću oglašavati u javnosti”, ističe premijer.

Federalni premijer Fadil Novalić razriješio je jučer s mjesta savjetnika Muhameda Gurbetu nakon informacija iznesenih u javnosti vezanih za njegovu osuđujuću prošlost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad