Reakcija Misija OSCE-a na napad na uredništvo portala Radio Sarajevo

Vijesti 27. sep 201922:06 > 22:08
Facebook

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini na zvaničnom Twitter profilu osudila je napad na redakciju portala Radio Sarajevo, te je pozvala nadležne organe da što prije provedu istragu.

“Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje napad na redakciju portala Radio Sarajevo i poziva nadležne organe da što prije provedu istragu. Novinari moraju biti slobodni da obavljaju svoj posao”, poručili su iz Misije OSCE-a.

VEZANE VIJESTI

Podsjećamo, grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, danas je izvršila napad na redakciju i uredništvo portala.

Nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala suočila se sa nezapamćenim prijetnjama smrću.

“Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača”, navedeno je iz portala Radio Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad