Bračni par Stajić iz Trebinja nakon 25 godina braka postali roditelji

N1

Bračni par Stajić iz Trebinja, Budimir i Marija , imali su samo jednu želju – da postanu roditelji. Nakon 25 godina braka i pet procesa vantjelesne oplodnje ta želja im se konačno i ostvarila. Postali su roditelji dvoje djece. Iako su u poznim godinama, njihova ustrajnost i želja za potomstvom nikad nije prestajala, a svojim pimjerom poručuju da ipak nikad nije kasno.

Marija je svoj najljepši dar dočekala u 46-oj godini, njen suprug Budimir u 59-oj. Blizanci, Snežana i Nikola, iznenadili su svoje roditelje i na svijet došli nakon njihovih 25 godina braka.

Prvu noć kad smo došli ovdje, sve četvero smo bili zajedno i nisam smjela da zaspem. Svaki pokret koji bi se desio, ja sam morala da ustanem, da vidim šta se dešava. Malo straha, a malo moje emocije… Jer ipak u ovim godinama postati majka, prvi put, to je baš ne znam da li teško da li sretno, ne znam“, kazala nam je Marija Stajić.

Nakon mnogo neuspjelih pokušaja, četiri vantjelesne oplodnje, umorni od svega željeli su odustati, ali nisu bez obzira na godine života i sve ono kroz šta su prošli boreći se za potomke.

To su bile 23 godine i suza i smijeha, ali Boga mi najviše suza. Kad dođeš kući, završio si nešto, a ništa nisi riješio, to je stvarno teško, razočaraš se i kažeš ne mogu dalje“, dodala je Marija.

No ipak dali su sebi još jednu priliku, i to posljednju. Tako su otišli na petu po redu vantjelesnu oplodnju u Češku, koju je finansirala trebinjska gradska uprava, a koja je ujedno bila i uspješna. Trenutak u kojem su saznali da je Marija trudna pamtit će kažu cijeli život.

To je teško opisati rječima, poslije toliko neuspjeha to doživiš, jednostavno ti krenu suze“, istakao je Budimir Stajić.

Snežana je ime dobila po predsjednici Udruženja „Bebe“ u Trebinju, koja je ovom bračnom paru sve vrijeme pružala veliku podršku.

I sama sam prošla liječenje, dobila sam blizance u 40-oj godini i Marija je bila aktivni član Udruženja od samog početka, padala je tačno gdje i ja, podizali smo je moralno, finansijski“, kazala je Snežana Misita iz Udruženja “Bebe”.

Iako su čekali više od dvije decenije, ponosni roditelji kažu vrijedilo je truda. Poručuju, odustajati nikad ne treba, uz veliki trud i istinsku želju sve je kažu moguće.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad