Oglasio se Sarajevogas: Količine plina dovoljne još za sutra

Vijesti 02. okt 201913:18 > 13:34
N1

KJKP Sarajevogas je obaviješten da "Gas Promet" u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH-Gas Sarajevo.

“Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te ovim putem informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gas doo Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj. U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo apelujemo na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdjevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja”, navode iz Sarajevogasa.

Procjenjuju da ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou količine prirodnog gasa kojima Sarajevogas Sarajevo raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

“Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo. O eventualnim promjenama i najnovijim informacijama uredno ćemo obavještavati javnost”, navode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad