Nana Amela Tuke za N1: Sad slijedi svadba!

Vijesti 02. okt 201913:46 > 13:47
N1

Svi su mi čestitali. Zvala me je sva rodbina - sestre, sestrići, bratići... kako bi čestitali, kazala je vidno uzbuđena nana Amela Tuke, Mujesira Silajdžija.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar sinoć je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio srebrnu medalju. Tuka je utrku na 800 metara završio sa vremenom od 1:43:47. Brži je samo bio Amerikanac Donavan Brazier.

Tukin uspjeh obradovao je brojne Bosance i Hercegovce. Čestitke mu stižu sa svih strana, a najviše su se radovali u porodici ovog atletičara, koji su mu, kako je mnogo puta istakao, najveća podrška.

Nana Mujesira u razgovoru za N1 otkrila je kako je sinoć bilo “mnogo kriske” nakon još jednog uspjeha njenog unuka.

“Uvijek je tako kod nas kada Amel trči. Svi su me zvali da čestitaju. Kćerka (Amelova majka) me jutros zove i pita kako sam reagovala. Kažem nisam ga mogla poznati kad je trčao, ali jesam kada je stao”, priča gospođa Silajdžija i dodaje kako bi bila zadovoljna bilo kojim rezultatom njenog Amela.

Pričajući o odrastanju najbolje atletičara iz Bosne i Hercegovine ističe da je uvijek bio brz, kako je kazala, letio je prije kola.

“Hranila sam ga kao malog. Živjela sam na selu pa on dođe kod mene jer nije htio u školu. Ja sam mu govorila da će doći policija ako ne bude išao u školu, a on mi kaže da ga neće naći. Često ga napomenem sjeća li se kada je govorio da neće u školu. I evo dokle moje dijete dođe”, priča ponosna nana za N1.

Nakon profesionalnog uspjeha pred Tukom je i slavlje na privatnom planu.

“Sad će svadba. Dvanaestog se, ako Bog da, ženi. Sve je naručeno i kad dođe 12. ići ćemo svi. Zove me i kaže ‘moraš doći na svadbu’, a ja mu kažem kako ću stara. ‘Na rukama ćemo te držati’, kaže Amel. Zaslužio je”, poručuje Mujesira Silajdžija.

Na kraju razgovora za N1 nana Mujesira zaželjela je zdravlje svima…

“Svakom da Allah dadne zdavlje jer je Amel uvijek govorio da mu je najvažnije da bude zdrav”.

Podsjećamo, srebro iz Dohe koje je osvojio Amel Tuka najveći je uspjeh bosanskohercegovačke atletike. Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Kini, 2015. godine, bio bronzeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad