Helez za N1: Strpite se deset dana, slijede atraktivna imena u SDP-u

Vijesti 02. okt 201918:15 > 18:20
N1

Zukan Helez, potpredsjednik Socijaldemokratske partije i zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, kazao je da je Enver Zornić prije imenovanja za direktora Toplana donio papir ‘’da je čist’’.

Rekao je da se spremaju velika iznenađenja u pogledu dolazaka novih članova u SDP-u najavivši da će se scena nakon tog poteza uzburkati.

Gost N1 je rekao da ne bježi od odgovornosti zbog propusta Kadrovske komisije SDP-a, ali da niko u ovoj stranci nije znao ‘’da je to radio’’.

‘’Da ne bi bilo da bježim odgovornosti kao potpredsjednik, gospodin Zornić je donio papir iz Suda da nema nikakvih presuda. Donio je papir da je čist, da nema postupka protiv njega i nismo znali da je to radio. Niko nije znao’’, ispričao je Helez za N1.

‘’Šteta je načinjena i to je otišlo u nepovrat’’, rekao je on.

Nije znao onaj ko je trebao da zna, dodao je.

‘’Vjerovatno su njegove kolege znale. Neke kolege su kazale da su čuli od nekoga, da ima nešto, da je sumnja na to, ali niko nije znao da je to presuđeno i zvanično’’, naglasio je on.

Podsjetio je na događaje koje su u prošlosti radili SDP-ovi politički rivali uz napomenu da je SDP ‘’reagovao i smijenio’’ čim se u javnosti pojavila presuda za ratni zločin Enveru Zorniću.

‘’SNSD je dao naziv studentskom doma po Radovanu Karaždiću i da se predsjednik HDZ-a dočekuje Darija Kordića. Kao nijedna stranka smo odmah reagovali i smijenili ga’’, dodao je on.

’Ja sam obavio razgovor s bliskim Zornićevim saradnikom koji mi je rekao da on to nije uradio, da mu je napakovano, da je on uspostavio liniju gdje je bilo jako opasno. I da su neki ljudi iz vrha SDA i Armije počeli nelegalno, da mu je napakovano i da ga je pomilivao gospodin Alija Izetbegović’’, otkrio je on.

Helez je govorio i o novcu koji zarađuje kao političar, promjenama u SDP-u te ostalim interesantnim temama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad