Jasmin Salkić, Diana Zelenika i Ramiz Salkić u Danu uživo

Vijesti 03. okt 201910:25 > 10:28
N1

"Dan uživo" ovog četvrtka od 16 sati donosi sljedeće teme i goste:

– Nakon cjelodnevnih pregovora dato obećanje građanima da se “više neće događati slučajevi prijetnji zavrtanjem plina”. Što je dovelo do ovakve situacije, te trebaju li građani strahovati pitamo direktora BH-gasa Jasmina Salkića.

– Uskoro će godina dana od izbora na kojima je bila kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Od tada se povukla iz javnosti, ne komentira poitička zbivanja, kao ni svoju matičnu stranku HDZ 1990. No danas je s nama i komentira aktualna zbivanja. Diana Zelenika gošća je emisije Dan uživo.

– Zašto kaže da bi Žandarmerija u RS mogla biti opasnija od rezervnog sastava policije, aktualnu političku situaciju, položaj Bošnjaka i Hrvata u RS, slučaj nane Fate, teme su o kojima razgovaramo sa potpredsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Ramizom Salkićem.

– U Hagu pred Mehanizmom za kaznene sudove statusna konferencija u slučaju nekadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. Kako je protekla, te kada se očekuje pravosnažna presuda, naša je tema. Novinarka Erna Mačkić u našem studiju.

– Dva preokreta, tučnjava, prekid i pet pogodaka, rezime je utakmice Široki Brijeg – Sarajevo, koja se jučer igrala na Pecari. O ovoj temi, kao i drugim sportskim aktualnostima, danas će govoriti novinar Saša Mehmedović.

– Stigla nam je osjetna promjena vremena, kako pripremiti organizam za hladnije dane, kako se zaštititi od prehlada, savjeti su koje donosimo.

– Objavio je live acoustic verziju pjesme Sarajevo, New York, Roma. Kaže da ovaj video spot nikada neće imati milionske preglede, ali će ostati kao svjedočanstvo za budućnost da se nekada i na ovim prostorima svirao Rock'n'Roll. On je Emir Bukovica i naš je današnji glazbeni gost.

Zvonko Komšić i danas je s vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad