Haos u Klubu Srba u Parlamentu FBiH: Ko je legitimni predstavnik Srba?

Vijesti 04. okt 201912:27 > 12:32
N1

Nakon što je propao pokušaj formiranja Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH, a na inicijativu Igora Stojanovića, uslijedile su žestoke međusobne optužbe.

Odmah po početku sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta, uslijedila je polusatna pauza na zahtjev delegatskog kluba srpskog naroda da bi, kako je izjavio član Igor Stojanović, taj klub mogao da završi proces konstituiranja odnosno da izabere iz svojih redova rukovodioce, predsjednika i zamjenika Kluba. 

Međutim, kako javlja reporterka N1 Aleksandra Tolj – Ružić, pokušaj formiranja Kluba Srba je propao. Na SDP-ov poziv nisu se odazvali preostali delegati.

Kako javlja naša reporterka, uslijedio je haos u Klubu Srba i polemika na relaciji SDP – SNSD o tome ko je legitimni predstavnik Srba.

“Teško nama Srbima u FBiH ko se brine o nama… Moje kolege skupljaju političke poene, ne znaju ni gdje su Srbi ni kako žive”, kaže Goran Broćeta iz SNSD komentarišući inicijativu SDP-a za formiranje Kluba Srba.

“Nema legitimnih Srba, tu konstataciju s gnušanjem odbijamo”, kaže Dragan Stevanović iz SDP komentarišući Broćetinu izjavu da su legitimni Srbi iz Glamoča, Grahova, Drvara…

Uslijedio je odgovor i Željka Vujovića iz SDP-a.

“Ako izvadimo rodoslov, koji sam ja vama pokazao, možda ćete na drugom koljenu biti neko drugi”, kaže Željko Vujović iz SDP, na konstataciju o legitimnosti Srba Gorana Broćete.

Sjednica zakazana za 10 sati još nije otvorena.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad