Nihad Čolpa i Jadranka Miličević u Danu uživo

Vijesti 04. okt 201913:42 > 13:44
N1

U današnjem izdanju Dana uživo gledajte:

Od januara 2018. do augusta 2019. godine je oko 40.000 migranata neregularno ušlo u zemlju, a povećan priliv migranata je razotkrio znatnu institucionalnu slabost – dio je ovo izvještaja specijalni izvjestitelj UN-a za ljudska prava migranata koji je boravio u posjeti BiH. O odnosu prema migrantima u BiH govorimo sa Peterom van Der Auweraertom, šefom misije IOM-a u BiH.

U ponedjeljak se navršava godinu dana od održavanja općih izbora u Bosni i Hercegovini. Nemamo novo Vijeće ministara, nemamo novu Vladu FBiH, kao ni vlast u nekim kantonima. Atmosfera u Predsjedništvu BiH ne ide u prilog skorijoj promjeni situacije. O svemu ovome govorimo sa Nihadom Čolpom, predsjednikom GS-a.

Danas govorimo i o nasilju nad ženama. Šamaranje 85-godišnje advokatice u Banjaluci, ubistvo žene od strane partnera u Sarajevu prije nekoliko sedmica – neki su od događaja koji svjedoče da muškarci u bh. društvu i dalje osjećaju slobodu da zlostavljaju žene. Kako, umjesto ulaganja u sigurne kuće i osnaživanja žena, naučiti muškarce da nasilje nad ženama nije uredu? Jadranka Miličević, direktorica Fondacije CURE, naša je gošća.

Na Kosovu se bliži kraj predizborne kampanje, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa kandidatima Srpske liste za poslanike u Skupštini Kosova. Sve detalje o predstojećim izborima donosimo uživo iz Mitrovice.

Saslušanja za Europsku komisiju komentarišemo sa Rasimom Ibrahimagićem iz inicijative za monitoring EU integracija BiH, a društvene mreže komentarišemo sa Amelom Sačić iz instituta za razvoj mladih KULT.

Uživo pratimo i doček Amela Tuke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad