Smajo Mandžić, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, isključen iz PDA

Vijesti 05. okt 201907:45 > 07:49
N1

Odlukom Izvršnog odbora Gradskog odbora PDA Tuzla, a na osnovu Statuta PDA, zaključka Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona i Poslovnika o radu Gradskog odbora PDA Tuzla, iz Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine isključen je Smajo Mandžić, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona.

“Član Gradskog odbora PDA Tuzla Smajo Mandžić isključen je iz stranke jer je na sjednici Skupštine TK, održanoj 12. jula ove godine, glasao za smjenjivanje Vlade TK na čijem je čelu bio premijer iz PDA, te što je na sjednici ovog zakonodavnog tijela, održanoj 20. jula, učestvovao u glasanju nove skupštinske većine u TK, čime je nanio štetu PDA BiH”, navode iz PDA.

Senad Mehmedinović, predsjednik Gradskog odbora PDA Tuzla, je na sjednici Izvršnog odbora upoznao članove o aktuelnim političkim dešavanjima, kao i aktivnostima i sastancima realizovanim između dvije sjednice, dok su Hidajeta Jarčevič i Emir Šahović, predsjednici asocijacija žena i mladih izvijestili o reliazovanim projektima, te planu aktivnosti za naredni period.

“Potpredsjednik tuzlanske stranačke organizacije Miralem Softić prisutne je upoznao sa odlukom Pokreta demokratske akcije, a koja se odnosi na evidenciju i reevidenciju članstva, dok je Samir Imamović, generalni sekretar stranke istakao, između ostalog, da se radi na izradi članskih kartica, te jedinstvenoj bazi pomoću softverskog programa”.

Zaključeno je da reevidencija bude realizovana u periodu od 7. do 21. oktobra ove godine.