Sezona na Jahorini počinje 30. novembra puštanjem u rad najsavremenije žičare

Vijesti 05. okt 201910:12 > 10:14
N1

Zimska sezona na Jahorini počeće 30. novembra puštanjem u rad najsavremenije žičare, jedne od ključnih investicija Olimpijskog centra Jahorina, izjavio je izvršni direktor za tehniku i ski-staze u ovom centru Bojan Čupović.

On je rekao za RTS da će radom žičare skijalište postati mnogo komotnije za skijaše, biće smanjeni redovi na polaznim stanicama i uvezana skijalište Poljice sa Ogorelicom i Pračom.

Marketing menadžer iz Olimpijskog centra “Jahorina” Jelena Škrba rekla je da je nedavno registrovana dvadesthiljadita vožnja na Jahorini što je nesvakidašnje za tu planinu.

“U proteklih 20 godina tako nešto se nije desilo, ostvarili smo prihode od 100.000 evra samo za ovo leto što je rekordan rezultat”, navela je Škrba.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić rekao je da je olimpijska planina u protekloj sezoni imala goste iz 64 zemlje.

“Od toga nam je Srbija na prvom mjestu, oko 30 odsto su gosti iz Srbije, svakako da će posećenost gostiju iz Srbije doprinijeti linije koje su iz Novog Sada i Beograda, imaćemo čak i avio-liniju Beograd-Sarajevo”, rekao je Tošić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad