Cvijanović o odluci DNS-a

Vijesti 06. okt 201908:50 > 08:55
N1

Odluka DNS-a, koalicijskog partnera SNSD-a u vlasti u entitetu Republika Srpska, da zaustavi dalje djelovanje u okviru sporazuma sa koalicionim partnerima prokomentarisala je i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović. Kako kaže, moguće je da postoje neki problemi koji su doveli do ove odluke DNS-a, ali smatra da ih razgovorom treba rješavati.

“Ovo je koalicija koja traje 20 godina sigurno, u razičitim formama. Da li smo bili na vlasti, da li smo bili opozicija – bili smo zajedno. Dovoljno smo mi teških odluka donosili, ali ponekad se dese određeni poremećaji i treba ih rješavati, ništa tu ne vidim posebno”, kaže Cvijanović.

Predsjedništvo DNS-a donijelo je jučer odluku o zaustavljanju daljeg djelovanja u okviru Sporazuma o načinu i kriterijumima zajedničkog djelovanja koalicionih partnera u mandatnom periodu 2018-2022. godina.

Razočarani su, kako je navedeno u saopćenju iz stranke, odnosnom prema njima na entitetskom i lokalnom nivou te traže razgovor s SNSD-om.

“Do daljnjeg nas više ne obavezuje političko djelovanje i usaglašavanje stavova u okviru Koalicije. Svoje odluke ćemo samostalno donositi i politički djelovati isključivo u interesu građana. Predsjednik će preuzeti aktivnosti na organizaciji sastanka sa predstavnicima SNSD-a, vodeće partije koalicije, u cilju razmatranja novonastale situacije i međusobnih odnosa, nakon čega će organi DNS-a donijeti konačnu odluku o svom političkom djelovanju”, saopćeno je iz DNS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad