Borenović: Kad se izbori dobiju prevarom epilog je neformiranje vlasti

Vijesti 07. okt 201914:08 > 14:16
N1

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da je neophodno da se prihvati odgovornost i da sve institucije rade, uključujući Predsjedništvo BiH, Parlamentarnu skupštinu i Savjet ministara, te da svako radi posao za koji je izabran ili imenovan sve dok na te pozicije ne budu imenovani ili izabrani novi ljudi.

“Da ne bismo ubuduće dolazili u ovakve situacije, prvi preduslov su fer i pošteni izbori. To se mora omogućiti izmjenama Izornog zakona, kao što je navedeno u preporukama OEBS-a, odnosno uvođenjem skenera na glasačkim mjestima, ali i instituta vanrednih izbora”, ocijenio je Borenović.

Prema njegovom mišljenju, objektivan, profesionalan i nepristrasan rad javnih RTV servisa je jedan od preduslova za demokratizaciju i normalizaciju društvenih procesa, saopšteno je iz PDP-a povodom godišnjice od opštih izbora u BiH.

Borenović smatra da kada se izbori dobiju, kako kaže, na osnovu prevara, manipulacija i prijetnji, epilog može biti samo da prođe godina bez dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad