Da li je "pukla" najdugovječnija koalicija na Balkanu?

Vijesti 07. okt 201917:50 > 19:22
N1

Zbog obaveza lidera, do daljnjeg nema razgovora Marka Pavića i Milorada Dodika. U međuvremenu ima pregovora i preslagivanja u samom klubu DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Nisu izostali ni razgovori pojedinih DNS-ovaca sa visokim funkcionerima Dodikove stranke, no izostao je epilog i odgovor na pitanje: Da li je najdugovječnija koalicija na Balkanu pukla?

Obavili su konsultacije unutar kluba, no u DNS-u i dalje zavjetovani na šutnju. Šef kluba DNS u NS RS Darko Banjac kazao je kako je sve u redu. U isto uvjerava i premijer RS Radovan Višković kazavši da je sve pod konac.

N1: Jesu li ministri DNS-a danas na poslu?

“Apsolutno jesu, rade kao da se ništa nije desilo”, rekao je Višković.

A desila se subota i upozoravajuće saopštenje Predsjedništva DNS-a, javno pismo Marka Pavića Miloradu Dodiku. Ne djeluju više po koalicionom sporazumu, koji je trebao da važi do 2022. godine.

Radovan Višković, premijer RS rekao je:

“Ako neko želi da bude ministar mora da radi, ukoliko ne želi može da podnese ostavku i nije nikakav problem.”

DNS-ova ministrica Leja Rešić, danas je bila u Skupštini, no bez izjava. Njen strančki kolega Neđo Trninić službeno je u Beogradu. Rade, o ostavkama ne razmišljaju, baš kao ni o izjavama za medije. Šture informacije došle su i od drugih stranaka iz koalicije.

“Ni u jednoj koaliciji, zajednici nije sve idealno, ali nastojimo da razgovorom prevaziđemo probleme”, rekao je Maksim Skoko, šef kluba poslanika SP-a.

Dok odnos na javnoj sceni tinja, twitter gori.

SNSD-ov Srđan Mazalica vjeruje da je sve dio projekta uskraćivanja 2/3 podrške Miloradu Dodiku u NSRS. Na to mu DNS-ovci odgovaraju da “ružno” govori, te da su godinu dana trpili “progon”. Sveprisutni SDS-ov Dragan Mektić, za poteze DNS-a kazao je samo “kasno Marko na Kosovo stiže”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad