Cvijanović u Briselu s evropskim zvaničnicima

Vijesti 08. okt 201908:36 > 08:40
FENA/Almir Razić

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boravit će 8. i 9. oktobra u Briselu, gdje je predviđen niz sastanaka s visokim zvaničnicima Evropske unije, kao i s predstavnicima samoupravnih regija u Evropi.

U odvojenim susretima, Cvijanović će danas razgovarati s evropskim komesarom za proširenje i susjedsku politiku Johanesom Hanom i generalnim direktorom Direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju EU Kristijanom Danijelsonom.

Entitetske predsjednica danas će se u Evropskom parlamentu sastati i s predsjedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, te predsjedavajućim poslaničke grupe “Identitet i demokratija” u Evropskom parlamentu Markom Zanijem.

Sastat će se i s Rastislavom Trnkom, predsjednikom slovačke regije Košice, koja je ovogodišnji partner Republike Srpske u okviru manifestacije Evropska nedjelja regija i gradova, koja se održava u Briselu tokom ove sedmice, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Drugog dana posjete Briselu Cvijanović će se sastati s direktoricom Odsjeka za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u okviru Evropske službe za spoljne poslove, Angelinom Ajhorst.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad