Vučić: Danas smo prvi put potezali mape autoputeva i pruga

Vijesti 08. okt 201914:45 > 14:49
N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas nakon trilateralnog samita Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske na kome je učestvovao državni vrh tri zemlje.

“Izražavam iskreno zadovoljstvo što sam danas mogao da razgovaram sa članovima Predsjedništva BiH i predsjednikom Erdoganom. On je i svojim ostankom danas u Beogradu i našim zajedničkim odlaskom u Sremsku Raču pokazao koliko mu je važan ovaj region, Srbija i BiH”, kazao je Vučić na početku svog obraćanja. govoreći o infrastrukturu.

Govorio je i o autoputu Beograd – Sarajevo, prvom autoputu koji će direktno povezati Srbiju i BiH.

“Za nas je danas veliki i važan dan. Od 1945. godine, čini mi se da ćemo svi da se saglasimo, kao da je postojala neka nevidljiva ruka koja nije dozvoljavala da se grade komunikacijske veze između Srbije i BiH. Sada je vrijeme da se to promijeni”, naveo je.

Naveo je da je Srbija završila sve potrebno za izgradnju ovog autoputa.

“Za nas je veliki dan jer smo završili kompletnu papirologiju. Danas smo prvi put potezali mape na kojima smo govorili i ucrtavali autoputeve i pruge, nećemo da govorimo o lokacijama. Svi smo sa zadovoljstvom gledali i u takve karte. Svi ovi projekti o kojima govorimo su projekti povezivanja ljudi”, kazao je predsjednik Srbije.

Poručio je da je uvijek spreman za razgovore.

“Spreman sam da uvijek razgovaramo. Jedino bih volio da ne gledamo preko plota jedni druge, da ne maštamo o tome kako će jedni druge da unište ko god da sedne u kafanu, već da razmišljamo kako ćemo da živimo zajedno u budućnosti”, poručio je.

Predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovat će danas svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd – Sarajevo u Sremskoj Rači.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad