DNS čeka kari, biber, ljuta paprika

Vijesti 08. okt 201915:19 > 17:44
N1

Vrh SNSD-a zatražio je od opštinskih i gradskih odbora u Republici Srpskoj da u centralu stranke dostave informaciju o odnosima koje na lokalu imaju sa DNS-om, nakon što je stranka Marka Pavića zaprijetila izlaskom iz vladajuće koalicije, a što je u vodećoj partiji ocijenjeno kao loša i nepromišljena odluka. Provjerili smo šta se dešava u zgradi na Trgu Republike Srpske.

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a za N1 potvrđuje informaciju, da je od lokalnih odbora zatražena analiza saradnje, a sve kako bi se pripremio eventualni sastanak, jer ističe “svi su za razgovore”:

“Ne postoji nikakva skrivena namjera u svemu tome, naši lokalni odbori, kao i koliko znam lokalni odbori DNS-a su imali autonomiju da odlučuju kako da funkcionišu u svim lokalnim zajednicama. Ono što jeste primjetno jeste to, da smo se mi mnogo više trudili da koalicija na lokalu bude identična onoj na nivou Republike Srpske, za razliku od DNS-a koji se trudio da bude uvijek u većini bez obzira da li je sa nama, ili bez nas”, kazao je Kovačević.

Zanimljivo stanovište na svom blogu ima do jučer visoki funkcioner SNSD, a vrlo upućeni Rajko Vasić. U tekstu pod nazivom “Čuvaj se vladajuće stranke” između ostalog piše:

“DNS odlučio da zamrzne svoje odlučivanje u koaliciji sa SNSD.
Ja to tumačim kao istupanje iz Koalicije.
DNS pokušava da spasi Prijedor.
Prijedor će biti napadnut jer DNS-ovo ponašanje na lokalu, prema Vlasti i prema SNSD-u, nije na nivou.
Kogod ne može da shvati da je SNSD, kreirao ovaj njihov potez, ima nerealne apetite.
Zato se DNS doveo u situaciju da štagod uradi, kad izađe iz zamrzivača, čeka ga kari, biber u prahu, dimljena ljuta mljevena paprika…”

Dok vladajući pored svega tvrde da je na Trgu Republike Srpske sve u najboljem redu, opozicija kritikuje “poslušnost ministara”.

Miladin Stanić, šef kluba poslanika SDS-A u skupštinskoj raspravi nije birao riječi:

“Pred nama sjede poslušnici i poltroni, a ne ministri. Oni nemaju nikakve samostalnosti i autoriteta. Oni su prazne ljušture bez dostojanstva. U korupciji ste do grla. Nisam vidio da je neko rekao biće tako ili neću biti ministar, već će biti onako kako im se kaže. Radovan Nejaki je na prošloj sjednici rekao da će na sledećoj sjednici parlamenta Republike Srpske biti donesena odluka o raspuštanju Skupštine opštine Teslić. Te odluke ni danas nema na dnevnom redu.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad