Izdato najmanje 10 vozačkih bez položenog vozačkog ispita

Vijesti 08. okt 201917:13 > 17:14
N1

Nastavljena je akcija MUP-a KS zbog zloupotrebe položaja, primanja i davanja dara kao i malverzacije prilikom izdavanja vozačkih dozvola. Troje, od šestoro, uhapšenih predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Izdavanje vozačkih dozvola bez položenog vozačkog ispita, između ostalog, stavlja se na teret uhapšenim. Među njima je referentica za izdavanje vozačkih dozvola u MUP-u KS, posrednik, te jedna od osoba koja je na taj način kupilo vozačku dozvolu.

“Osobe lišene slobode sumnjiče se za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlasti, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave. Na taj način je izdato najmanje 10 vozačkih dozvola osobama bez položenog vozačkog ispita”, kaže Azra Bavčić, Kantonalno tužilaštvo KS.

Postupajući tužilac u roku od 24 časa trebao bi donijeti odluku hoće li uhapšenim biti određen pritvor.

Iz MUP-a KS su saopštili da je ova akcija dio nastojanja policije da kroz intenzivirane akcije spriječi i sankcioniše nezakonito ponašanje u vlastitim redovima i tako vrati povjerenje građana u čuvare reda.

Prema najavama iz Kantonalnog tužilaštva akcija će biti nastavljena i u narednim danima kada se očekuju i nova hapšenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad