Hapšenje u Sarajevu nakon paljevine i krađe

Vijesti 09. okt 201909:45 > 09:55
N1

Jedna osoba uhapšena je jučer u Sarajevu zbog sumnje da je na području Starog Grada počinila krivična djela krađe i izazivanje opće opasnosti.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, jučer u 03,20 sati, policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su osobu inicijala N.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i krađa.

On je spomenutog dana oko 03,00 sati u ulici Alije Nametka, općina Stari Grad Sarajevo, iz kuće vlasništvo R.H. iz Sarajeva otuđio laptop i mobilni telefon, a potom upotrebom otvorenog plamena izazvao požar na pomoćnom objektu. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na mjestu događaja su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv N.K. će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad