Bećirović za N1: Kako su Komšić, Dodik i Džaferović jučer izgledali u Beogradu

Vijesti 09. okt 201910:09 > 10:23
N1

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDP BiH Denis Bećirović rekao je za N1 kako odgovornost člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i druga dva člana Predsjedništva BiH - nije ista.

Komentarišući pitanje voditeljice N1 Alme Dautbegović-Voloder postoji li politička volja u BiH, Bećirović je odgovorio:

Nažalost, vladajuće strukture u ovoj zemlji su uspostavile jednu ravnotežu straha u izazivanju stalnih konflikata i tenzija. Kada govorim o tome, želim biti politički korektan do kraja. Imamo često i izjednačavanje aktera u BiH. Juče su tri člana Predsjedništva BiH bili u Beogradu. Odgovornost Dodika i druga dva člana Predsjedništva BiH nije ista odgovornost. Evidentno je da je Dodik broj jedan problem u ovoj zemlji, da je to čovjek koji potpuno ugrožava ustavni poredak ove zemlje i da bilo kakvi pozivi na zaštitu ustavnopravnog poretka na poštivanje ključnih načela ustavnosti i zakonitosti, jednostavno ne prolaze kod njega i kod njegove destruktivne politike.To također treba reći i suočiti se sa tim činjenicama“.

Bećirović je za N1 komentarisao i kako su onda kao takvi, članovi Predsjedništva BiH izgledali juče u Beogradu juče.

Treba jasno reći da ovo što imamo trenutno i u Predsjedništvu BiH nije ono što treba građanima BiH, no s druge strane treba imati i političke korektnosti i snage i reći da nije ista odgovornost sva tri člana Predsjedništva BiH. Mi znamo da se gospodin Dodik suprotstavlja ulasku BiH u NATO savez, što je zakonska kategorija u našoj zemlji. Ne možemo praviti ni te neke lažne nivelacije i simpflifikacije stavljati u isti koš sve. Treba reći kada je ko kriv za svaku situaciju“, poručio je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad