Vibor Handžić, Đorđe Mirković, Azra Nezirić i Sabrina Begović-Ćorić u Novom danu

Vijesti 09. okt 201912:42 > 12:47
N1

U Novom danu sutra gledajte

Dnevna količina otpada u Kantonu Sarajevo iznosi oko 500 tona, na istoj deponiji različita vrsta otpada – medicinski, građevinski, otpadna vozila, električni, otpad životinjskog porijekla te tečni otpad koji je zabranjen. Na hitnoj sjednici Skupštine KS predložene mjere za rješavanje problema Regionalnog centra za upravljanje otpadom Smiljevići; o tome kao i o drugim važnim društveno-političkim temama sa Viborom Handžićem, zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine KS, članom Naše stranke.

U kojoj mjeri i obliku su stanovnicima BiH na raspolaganju informacije važne za njihovo svakodnevno funkcionisanje i ostvarivanje osnovnih građanskih i ljudskih potreba i prava, kakvo je njihovo interesovanje za iste? Imaju li mladi kritički odnos prema politici, ili češće ignorantski? Đorđe Mirković, učesnik Akademije političke pismenosti mladih i student Međunarodnih odnosa i diplomatije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, biće naš gost.

TPO Fondacija, koja zagovara rodnu ravnopravnost, dijalog i izgradnju mira kroz partnersko djelovanje civilnog društva, akademskih i vladinih institucija, prvi put u Bosni i Hercegovini u nekoliko gradova pokreće “Sokratove kafee”. Riječ je o projektu povratka filozofije na ulice, u kafiće, i druga mjesta koja su otvorena za sve ljude koji žele učestvovati u zajednici propitivanja i ispitivanja društvenih fenomena. S nama će sutra biti projektna koordinatorica iz TPO Fondacije Azra Nezirić.

Političari se nedovoljno bave problemom migranata u našoj zemlji, smatra rediteljka Sabrina Begović-Ćorić, koja trenutno sprema novu predstavu “Porodični portret”. Radnja je vezana za migrante, a rediteljka će o društveno odgovornoj umjetnosti, govoriti u Novom danu.

Tekstovima “Bosanske žene” i “Bosna je svijet”, mladi srbijanski pjesnik Stefan Simić stekao je mnogo poštovalaca u Bosni i Hercegovini. Miljenik je ženske publike. Njegovi nastupi spoj su monodrame, tribine, ispovjesti, kabarea, stand-upa. Večeras će biti u Sarajevu, sutra u Banjaluci, a ujutro u N1 studiju;

Vani je pravo jesenje vrijeme, nastupilo je zahlađenje, u Domovima zdravlja povećan broj pacijenata. Kako preventivno djelovati, kako ojačati imuni sistem? Kakve kombinacije lijekova i vitamina treba izbjegavati, koliko je opasno uzimati antibiotike “na svoju ruku”… o zdravlju sa doktoricom Jasminom Ćorović-Kuburović, specijalistom interne medicine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad