Džaferović odgovorio SDP-u: Imali ste priliku, delegitimirali ste sami sebe

Vijesti 09. okt 201918:25 > 18:33
Tanjug/Predsedništvo Srbije

Socijaldemokratska partija BiH jučer se oglasila o trilateralnom sastanku između Bosne i Hercegovine, Srbije i Turske u Beogradu. Sastanak su opisali kao "potpuni fijaskom vanjske politike naše države".

Trilaterala, u kojoj su glavnu riječ vodili Aleksandar Vučić i Rejep Tayyip Erdogan, dok su ih Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović nijemo posmatrali, dodatni je dokaz tome kako su članovi Predsjedništva BiH još jednom osramotili državu koju predstavljaju.

U razgovoru za N1, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, odgovorio je na ovakve navode SDP-a.

VEZANE VIJESTI

“Ja nemam neku veliku potrebu da komentiram navode i saopćenja te političke stranke koja se juče oglasila. Jedina je dala negativan komentar. Oni su imali priliku da uđu u vlast, da preuzmu odgovornost i da onda sa pozicije vlasti, noseći odgovornost, utiču na procese koji se tiču bh. vanjske politike i saradnje sa susjedima. Oni su kukavičkim činom, bježeći u ugodnost opozicione stolice, delegitimirali sami sebe da uopće mogu da govore o ovim stvarima”, kazao je Džaferović za N1.

Džaferović je za N1 kazao da je zadovoljan jučerašnjim sastankom i atmosferom koja je vladala prije i poslije sastanka.

“Tamo smo otvorili vrlo važna pitanja koja se tiču odnosa naše tri zemlje. Svrha tog sastanka je da vidimo šta su to zajednički projekti, šta je zajedničko za sve tri zemlje”, kazao je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad