Borenović: Bez obzira na frustracije, ne treba blokirati institucije

Vijesti 09. okt 201918:49 > 18:53
N1

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izrazio je nezadovoljstvo zbog blokade rada Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na frustracije političkih partija, koje su navodni pobjednici izbora, ne treba da spriječavaju rad institucija”, rekao je Borenović, koji je zajedno s članicom Glavnog odbora PDP-a Jelenom Trivić razgovarao s ambasadorom Velike Britanije u BiH Mathewom Fieldom.

Borenović je istakao da je glavni politički prioritet izmjena Izbornog zakona BiH, na način da se omoguće fer i pošteni izbori.

“Treba ozbiljno uvažiti stavove iz izvještaja OSCE-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava, kojim su potvrđene mnoge nepravilnosti tokom izbornog procesa i date preporuka za njegvo unaprijeđenje”, istakao je lider PDP-a tokom sastanka.

Dodao je da izvještaj ukazuje i na pristrasan rad javnih RTV servisa i da će okosnica političkog djelovanja PDP-a biti i njihovo vraćanje u okvire profesionalnih standarda, kroz prijedlog pojačanog parlamentarnog nadzora, saopćeno je iz PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad