Handžić za N1: Grad nikao oko deponije u Sarajevu

Vijesti 10. okt 201907:39 > 07:58
N1

Vibor Handžić, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i funkcioner Naše stranke, kazao je danas za N1 da je oko deponije Smiljevići u Sarajevu ''nikao grad'' aludirajući na veliki broj objekata izgrađenih na ovom području u protekle dvije decenije.

On je govorio o problemu odlagališta otpada u Sarajevu detaljno pojasnivši namjere kantonalnih vlasti po ovom pitanju.

”Prema informacijama kojima ja raspolažem u širem području deponije Smiljevići je bilo 300 stambenih jedinica, a u međuvremenu je izgrađeno 900 novih. Ne znam koliko je to stanovnika, ali je ozbiljan problem koji dugoročno može uticati na kompletan Kanton Sarajevo”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, odgovornost je na općini.

N1

”U tom segmentu je odgovorna općina Novi Grad, objekti su pravljeni nelegalno. Grad je nikao oko deponije nelegalnom gradnjom. Za to je direktno odgovorna općina Novi Grad”, dodao je Handžić u razgovoru s Ivanom Erić.

Hoće li koalicija u Sarajevu opstati?

‘Po mojim informacijama, izuzetno je stabilna. Zaista moram istaći, bilo je kritka kako će funkcionisati šest partnera. U porodici, šest ljudi se svakodnevno svađa, ima problema, ali se provode one programske mjere potpisane prije početka mandata’‘, dodao je on.

Gost N1 televizije detaljno je govorio o deponiji Smiljevići i ostalim aktuelnim temama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad