Mladen Ivanić, Edin Forto, Amer Gojak i Nikki Bedi u Danu uživo

Vijesti 10. okt 201910:43 > 10:51
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme i događaje. Evo što Vas očekuje:

Danas sjednica Vijeća sigurnosti UN-a o ofanzivi Turske u Siriji; Turska vojska izvršila napade na 181 metu u Siriji: Ubijeno 15 ljudi, ranjeno 40 osoba. Istovremeno, čeka se na deportaciju bh. državljana sa stranih ratišta. Naš gost Denis Hadžović, iz Centra za sigurnosne studije.

Ako počne nepoštivanje nekih odluka, onda ćemo ponovo ući u fazu u kojoj smo bili krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Riječi su to počasnog predsjednika PDP-a i bivšeg člana Predsjedništva Mladena Ivanića. Danas je naš gost te razgovaramo o aktualnim temama.

O aktualnim temama razgovaramo i sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom. Deponija Smiljevići, prosvjed zdravstvenih radnika, kadroviranje, trošenje javnog novca naše su teme.

Danas je Svjetski dan mentalnog zdravlja. Ova tema je i u BiH i dalje tabu, mnogi se bore sa individualnim i kolektivnim traumama. O obilježavanju ovog dana danas će govoriti liderica na Projektu mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini Irina Rizvan.

I danas pratimo pripreme Zmajeva, a o predstojećoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020 protiv Finske za N1 govori Amer Gojak, vezni igrač nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“BBC World Service” snimat će 11. listopada u Sarajevu radioprogram poznat širom svijeta “The Arts Hour on Tour”. Voditeljici Nikki Bedi na pozornici će se pridružiti reditelji, pisci, umjetnici i muzičari kako bi istražili sarajevsku kulturnu scenu. Danas je pak u našem studiju.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske i biznis aktualnosti, servisne informacije.

Zvonko Komšić je i danas s Vama do 18:30.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad