Porodična tragedija uznemirila komšije i stanare: Bili su jako fini ljudi

Vijesti 11. okt 201917:45 > 19:02
N1

Dvije osobe su smrtno stradale, a jedna je povrijeđena nakon eksplozije bombe koja se jutros dogodila u naselju Paša Bunar u Tuzli. Prije aktivacije bombe, muž je nožem usmrtio ženu nakon čega je aktivirao eksplozivnu napravu i smrtno stradao. Radi se o bračnom paru Hajrudinu i Dženiti Zahirović, a motivi ove tragedije nisu još poznati.

U zgradi u naselju Paša Bunar, u pola 8 jutros, desila se porodična tragedija koja je uznemirila komšije i stanare.

“Ja samo u trećoj zgradi, stanujem u suterenu, a oni sa one strane imaju stan. Ja sam čule nešto puče. Ja sam mislila udari auto u garaži. Još su sa druge strane, ali čulo se”, priča Fatima Ustavdić, komšinica.

“Vidimo okupili se ovi ovdje. Pitam šta je bilo? Kažu komšija naš zaklao ženu, ubio sebe bombom i ranio sina”, kaže Sead Jogunčić, komšija.

Po riječima komšija, porodica nije bila konfliktna niti problematična.

“Bili su jako fini ljudi. Nikada ne bi rekao da on to može uraditi”, tvrdi Jogunčić.

“Djeca odlična bila u školi. Kada su bili manji, igrali se ovdje. Svi smo šokirani. Nema se riječi reći toj porodici. Samo mogu reći sve najbolje”, dodaje Ustavdić.

Kantonalni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela i bit će obavljene sve druge potrebne istražne radnje.

“Najvjerovatnije je muž, koristeći noć, prvo usmrtio suprugu. Nakon toga je, aktivirajući bombu, počinio samoubistvo. Pri tome je od eksplozije povrijeđen njihov sin”, navodi Admir Arnautović, Kantonalno tužilaštvo Tuzla.

Sin je hospitaliziran u UKC Tuzla i van je životne opasnosti. Drugi sin, i blizanac povrijeđenog, nije stradao u nesreći.

Iz Kantonalnog tužilaštva kazali su da motivi ovog događaja nisu poznati, da uviđaj traje i da će istraga pokazati zašto je došlo do ove tragedije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad