Sladić: Stabilna, suha i topla sedmica je pred nama

Vijesti 13. okt 201909:37 > 09:44
Anadolija

Vrijeme u narednoj sedmici, barem do 17. oktobra, uz dominantno anticiklonalno polje, bit će stabilno, suho i toplo, uz dosta sunčanog vremena, kazao je za N1 Nedim Sladić, meteorolog amater.

VEZANE VIJESTI

Ipak, kako navodi, već od nedjelje tokom dana treba računati da će se i nebo prošarati uglavnom visokim oblacima koji ne narušavaju dojam lijepog vremena, naročito na sjeverozapadu naše zemlje.

‘Južni i jugozapadni vjetar ponovo će biti dominantniji početkom sedmice, naročito na sjeverozapadu zemlje s kojim će početi pristizati oblačnost iz smjera Italije, a u ostatku zemlje ona će se češće primjećivati na nebu u drugom dijelu dana od srijede.

Neizostavni dio oktobarskih jutara jeste magla i niska naoblaka koja se u jutarnjim satima očekuje duž riječnih tokova i kotlina, naročito uz Bosnu, Vrbas, Savu i Lašvu”, kazao je Sladić za N1.

Prema njegovoj prognozi, svježa jutra, uglavnom između 3 i 9 u Bosni, a u Hercegovini do 14 ºC, početkom sedmice zbog utjecaja južnog strujanja uglavnom od 7 do 12 ºC u Bosni, na jugu do 16 ºC, a najviše dnevne već od vikenda posvuda će prelaziti dvadeseti podiok, i uglavnom u rasponu od 21 do 27 ºC.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad