Šarović: ANP se prilagođava Dodiku da ga može prodati javnosti u RS-u

Vijesti 14. okt 201909:52 > 09:55
N1

ANP se prilagođava Dodiku da bi ga mogao "prodati" javnosti u entitetu Republika Srpska. Ne znam da li će Dodik uspjeti, ali ga mi čekamo, kazao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović, koji je gostovao u Novom danu na N1.

Govoreći o radu državnog Parlamenta Šarović je istakao da sa SDA postoji “razumijevanje” da ta institucija ne smije biti pod blokadom.

VEZANa VIJEST

“Postoji ta vrsta razumijeva da, prije svega, radi Predstavnički dom, u interesu građana cijele zemlje”, naveo je prvi čovjek SDS-a i dodao kako je u posljednje vrijeme često meta optužbi zbog “posebnih veza” sa SDA, Amerikancima ili Britancima.

“Mene su posljednjih dana optuživali da imam posebne veze sa SDA, Amerikancima ili Britancima. To se stalno ponavlja. Mislim da je postojeća trojka nepotrebno izgubila godinu dana. Oni pregovaraju kao da drugi ne postoje”, ocijenio je Šarović.

Za N1 je otkrio kako SDS, ukoliko bi postojala ta mogućnost, ne bi ponovo ušao u Savjet ministara Bosne i Hercegovine ako bi se uslovljavalo prihvaćanjem ANP-a.

“U Savjet ministara ne želimo da uđemo preko ANP-a. Želimo ući bez uslovljavanja. Mislim da su prioriteti zemlje neki drugi i ne želimo biti dio priče gdje se redikuje ANP ili da mu se mijenja ime da bi ga Milorad Dodik mogao ‘progutati’. Mislim da je sve to bez veze”, kazao je Šarović.

Na pitanje voditeljice Novog dana na šta je mislio kada je rekao da bi ga Dodik mogao “progutati”, predsjednik SDS-a je pojasnio da se ANP prilagođava Dodiku da bi ga mogao “prodati” javnosti u entitetu Republika Srpska.

“Ne znam da li će Dodik uspjeti, ali ga mi čekamo. Imamo spreman plan, i za opciju 1 i za opciju 2”, otkrio je na kraju Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad