Denis Hadžović, Boro Kontić i Željko Stevanović u Novom danu

Vijesti 14. okt 201916:42 > 16:46
N1

U Novom danu gledajte.

Nadležne službe u BiH ne isključuju mogućnost infiltriranja pripadnika tzv. ISIL-a na Balkan, koji bježe ili bi mogli pobjeći iz kurdskih zatvora na sjeveroistoku Sirije. Takvu mogućnost najavio je i predsjednik Rusije, Vladimir Putin. O dešavanjima u svijetu i BIH sa sigurnosnog stanovišta analizira Denis Hadžović, stručnjak za sigurnost.

Evropska komisija donijela je direktivu kojom će od februara 2022. godine biti pooštrene kontrole ulaska lica koja nemaju pasoš zemalja EU. Provjere će se sastojati u skeniranju lica i uzimanju otisaka četiri prsta desne ruke pri prvom ulasku. Detaljnije kakve su kontrole u pitanju pojasnit će nam Svevlad Hoffmann, savjetnik direktora Granične policije BiH.

Dani prolaze, BiH još uvijek nema formiranu vlast. Političari ne preuzimaju odgovornost, građani je i ne traže. Novinari upozoravaju. Kako nazvati realnost koju živimo i možemo li bolje, kroz naslovnice dnevnih novina govorimo sa novinarom Borom Kontićem.

Fudbalska reprezentacija BIH večeras će odmjeriti snage protiv Grčke. Utakmica se igra na najvećem grčkom stadionu, na Olimpijskom stadionu “Spiros Luis” s početkom od 20.45 sati. Može li BiH do tri boda u Grčkoj i kakva je atmosfera u reprezetaciji, zna Bakir Tiro – novinar Anadoly Agency koji prati reprezentaciju.

Dugogodišnji fudbaler, profesionalni sportista s bogatom karijerom u BIH i van nje, bivši sportski direktor FK Željezničar Aldin Ćenan osnivač je Udruženja Liberty – Budimo slobodni, a njegova misija je povezati dobre ljude zarad dobrobiti cijelog društva. U Vijećnici će okupiti ljude iz svijeta sporta, kulture, nauke s namjerom da razmijene iskustva i pozitivnu energiju.

Minela Jašar-Opardija je sa vama od 7h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad