Slučaj ubistva Lane Bijedić: Istražiteljima zanimljiva dva automobila

Vijesti 15. okt 201908:18 > 08:20
N1

Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke zaprimilo je prijedlog MUP-a ŽZH o izuzimanju jednog vozila s područja te županije koje je operativno zanimljivo u slučaju ubojstva 19-godišnje djevojke Lane Bijedić iz Mostara, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva ŽZH.

”Tužiteljstvo ŽZH je izdalo odobrenje koje je zajedno s prijedlogom o izuzeću vozila upućeno prema nadležnom sudu. U slučaju izdavanja naredbe suda ono bi moglo biti izuzeto tijekom utorka”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu, te dodao da su automobili operativno zanimljivi u smislu izdvajanja prilikom pregleda snimki nadzornih kamera.

Kako doznaje Bljesak, automobil se nalazi na području Grada Ljubuškoga dok je drugi na području Hercegovačko-neretvanske županije te će sve vezano za taj automobil biti u nadležnosti Tužiteljstva HNŽ-a.

Naime, usprkos brojnim medijskim nagađanjima posljednjih dana koji, kako su nam ranije rekli policijski izvori, samo otežavaju situaciju i unose zbunjenost u javnost, prvi su ovo službeno potvrđeni tragovi.

Kako je ranije potvrđeno, sve policijske agencije Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvo unutarnjih poslova ŽZH i HNŽ, kao i ronioci iz Tuzle uključeni su u istragu ubojstva Lane Bijedić. Naime, prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na beživotnom tijelu L.B. pronađeni su tragovi više udaraca, posebno u predjelu glave.

Također, kako je ranije potvrđeno iz Tužiteljstva ŽZH na vratu su pronađeni tragovi nalik onima koji nastaju uslijed gušenja. Tijelo Lane Bijedić nakon ubojstva je bačeno u rijeku Studenčicu u mjestu Studenci na skrovitom mjestu, točno ispod vijadukta autoceste. Obdukcija je urađena u gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru.

Podsjećamo, tijelo je u rijeci ugledao ribar 6. listopada, koji je obavijestio policiju, a nastradalu su iz rijeke izvukli pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka. Županijsko tužiteljstvo Županije Zapadnohercegovačke pozvalo je sve građane koji imaju bilo kakve informacije ili dokaze o aktu nasilja počinjenom prema Lane Bijedić (19) iz Mostar da iste dostave ovom Tužiteljstvu ili Upravi policije MUP-a ŽZH na telefonski broj: 039/830-808. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad