Bevanda o ANP-u: Ne bavim se vračanjem

Vijesti 15. okt 201912:51 > 13:00
N1

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministra finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda odgovorio je danas za N1 na pitanja da li će se ANP naći na dnevnom redu Vijeća ministara, te kada bi mogao biti formiran novi saziv Vijeća ministara BiH.

ANP kao tehnički dokument treba usvojiti Vijeće ministara i što se tiče mene ja sam bio stalno i imali smo urgencije za to. Ne bavim se vračanjem da li će dobiti podršku ili neće, ne znam“, komentarisao je Bevanda te istakao kako ima želju da što prije bude formirano Vijeće ministara.

Moja je želja da se što prije formira Vijeće ministara, jer je normalno u ovoj situaciji gdje je sve blokirano, da kad se formira novo Vijeće ministara, onda dolaze ljudi sa energijom koji pokušavaju nešto uraditi. Ja se nadam da će to biti brzo i da nećemo ići u iduću godinu sa ovakvom situacijom, jer iduće godine su lokalni izbori i mi znamo, htjeli ili ne, imali ambicija ili ne, da se fokus od proljeća na taj dio prebacuje i ta će kriza još biti dublja“, istakao je Bevanda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad