Rasim Ibrahimagić i Edita Đapo u Novom danu

Vijesti 15. okt 201914:48 > 14:51
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Nakon što je u Savjetu EU raspravljano o situaciji u Bosni i Hercegovini, jednoglasno je poručeno da se što prije mora završiti proces formiranja vlasti. Gotovo istovremeno, razmatra se otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom. O evropskoj perspektivi BiH, ispunjavanju uslova, za Novi dan govori Rasim Ibrahimagić iz Inicijative za monitoring Evropskih integracija.

Gošća Novog dana je Edita Đapo, ministrica turizma i okoliša Federacije BiH i članica Predsjedništva Saveza za bolju budućnost BiH. Razgovaramo o aktuelnim pitanjima iz njenog resora i političkim temama.

Aktuelne događaje i društveno-političku svakodnevicu kroz pisanje dnevne štampe komentariše Almir Šećkanović, šef Super deska lista Oslobođenje.

Naša tema su 5. sarajevski dani arbitraže, koji su ove godine fokusirani na pitanja opštih uslova ugovora i dodjele koncesionih ugovora u BiH. Koji su najčešći izazovi koncesionih ugovora i kako prevazići birokratske barijere, te koliko je arbitraža važna za poslovni ambijent naša je tema.

Govorimo o Work and Travel programu koji nudi 5 mjeseci rada na studentskim poslovima na više od 70 atraktivnih turističkih lokacija u svijetu, uz druženje sa mladim ljudima iz cijelog svijeta. Kako, saznajte u Novom danu.

Govorimo i o drugom Međunarodnom golbal turniru koji se predstojećeg vikenda održava u Sarajevu. Turnirom se obilježava Dan bijelog štapa i druga godišnjica postojanja sportskog kluba za slijepe osobe ”Centar” iz Sarajeva. Turnir će biti održan u sportskoj dvorani u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, uz učešće 8 ekipa iz 8 evropskih zemalja.

Komentarišemo i utakmice fudbalske reprezentacije BiH i ostale sportske aktuelnosti – sa nama će biti Faruk Zametica, novinar portala Radiosarajevo.ba.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad