Fazlić za N1: Više nećemo potrošiti ni marke na Vučjak

Vijesti 15. okt 201916:41 > 16:57
N1

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, za N1 je kazao da je došao danas u Sarajevo da kaže sa kakvom migrantskom krizom se Bihać nosi u posljednje dvije godine.

“Da kažem da smo ostavljeni i prepušteni na milost sami sebi. Ono što je najgore je da trošimo svoje novce u svemu tome. Ono što nas posebno frustrira je da čim se počne govoriti o novcu, čim se počnu dijeliti bilo kakvi novci i praviti planovi za potrošnju, onda tu nema nigdje Grada Bihaća i nema nigdje priznanja da smo mi ti koji se nosimo sa tom krizom. Da smo mi ti koji trošimo novac svojih građana kroz budžet Grada Bihaća”, istakao je.

Pojasnio je da je kamp Vučjak bio otvoren zato što se nije moglo živjeti u dijelovima grada, istakavši da se minimizira migrantska kriza u Bihaću.

VEZANA VIJEST

 “Ispada da od toga nema ništa, a ona je svakom danom sve gora. Mi sve gore živimo u svemu tome. Zbog toga sam ja odlučio, jer je to moja nadležnost, da više nećemo potrošiti ni marke na Vučjaku. Da ako ima već toliko novaca i ako se mogu praviti nekakvi operativni planovi, onda je red da taj neko osigura da se doveze voda tim jadnim ljudima na Vučjak. Mi čitavo ljeto vozimo, svaki dan odvezemo gore 20.000 litara vode”, kazao je.

Istakao je da i ovo što sad radi je zbog migranata.

“Neko treba da počne razmišljati na pravi i adekvatan način. Ne može međunarodna zajednica, da Evropska unija kaže da Vučjak nije adekvatna lokacija i da onda pet mjeseci ne urade ništa. I kad mi ponudimo i drugu lokacija, onda ispada da ni ta lokacija nije dobra. Ja ne znam hoće li svaki građanin uzimati po pet migranata u svoje kuće da bi bili adekvatno zbrinuti. Ja sam posljednji koji treba da se o tome brine, a nažalost sam bio jedini”, kazao je Fazlić.

Kazao je i šta iritira građane Bihaća.

“Prikazuje se kao da nema problema. Danas ministar Mektić govori da 4.000 migranata ima u čitavoj BiH. Ima ih najmanje 6.000 u Bihaću”, istakao je gradonačelnik Bihaća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.