Đurić: Ovo je direktno igranje sa mirom

Vijesti 16. okt 201908:54 > 08:56
Tanjug/sava Radovanović

Direktor srbijanske Kancelarije za KiM Marko Đurić navodi za "Pink" da su u jutrašnjoj akciji pripadnika ROSU na sjever Kosova uhapšeni Vasilije Bojić i Rade Basara.

Marko Đurić je gostujući u Jutarnjem rogramu televizije Pink naveo da je jedna od glavnih meta ova operacije bio komandir operative KPS regiona Sjever, Željko Bojić.

VEZANE VIJESTI

“Želim da obavijestim građane Srbije da je jutros u 5:50 grupa od preko 100 naoružanih pripadnika ROSU upala u sjevernu Kosovsku Mitrovicu sa 25 vozila i 40 koja su čekala na ulazu u grad. Jedna od glavnih meta ova operacije bio je komandir operative KPS-a regiona Sjever, Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima”, naveo je Đurić.

Dodaje da upad ROSU predstavlja direktno igranje sa mirom.

“Cilj je jasan – zastrašivanje i udaljavanje Srba sa KiM. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da se Srbima na KiM život učini nemogućim, da kriminalizuju sjever KiM, da se Srbi kriminalizuju, optuže za najveće i najstrašnije zločine, ali i da se Srbi optuže za ubistvo Olvera Ivanovića na KiM”, objašnjava direktor Kancelarije za KiM.

Poručuje da Srbija bila i da stoji iza svojih građana.

“Čestitam Srbima na KiM na hrabrosti koju ispoljavaju i da im poručim da je Srbija uz njih”, poručio je Đurić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad