Završen sastanak delegacija PDP-a i SDS-a, razgovarano o nekoliko tema

Vijesti 16. okt 201912:56 > 13:02
N1

Sastanak delegacija SDS-a i PDP-a, koje su predvodili predsjednici stranaka Mirko Šarović i Branislav Borenović, održan je danas u Banjaluci gdje je dogovoren nastavak saradnje te dvije stranke.

“Zajednički dogovor je nastaviti saradnju PDP-a i SDS-a”, kazao je Šarović.

“Razgovor i sa drugim strankama, to je proces koji će da uslijedi. Na dnevnom redu je izborni zakon, nezavisan javni servis, skoro zasjedanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske i odblokiranje rada Parlamentarne skupštine BiH”, poručeno je nakon sastanka SDS-a i PDP-a.

“U pripremi posebne sjednice NSRS trebalo bi da učestvuju sve parlamentarne stranke, a ne da se dnevni red diktira sa jednog mjesta”, naveo je Šarović.

“Dominantna tema, izmjena izbornog zakona za fer izbore, a druga tema je kako radi javni servis. Mi smo izrazito nezadovoljni radom RTRS-a i SRNE”, izjavio je Borenović te rekao kako imaju rješenje kako odblokirati rad Parlamentarne skupštine BiH te da će učiniti sve da to tijelo funkcioniše, i da se ratifikuju sporazumi bitni za lokalne zajednice i velike projekte, kako je istakao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad