Dražen Barbarić i Saliha Džuderija u Novom danu

Vijesti 16. okt 201918:11 > 18:17
N1

U Novom danu N1 televizije gledajte:

Geopolitika, nacija i nacionalizam, političke ideologije – ove i ostale teme sa naslovnica dnevnih novina ovoga jutra komentiriše Dražen Barbarić, politički analitičar iz Mostara.

Četrdeset osam posto stanovništva u BiH živi na granici siromaštva, dok je 18 posto ispod linije koja označava kritično stanovništvo. Svjetski je dan borbe protiv siromaštva. Kako se BiH bori sa ovim globalnim problemom za Novi dan govori Saliha Džuderija, zamjenica ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH. Uživo smo i u Crvenom krstu BiH sa Namikom Hodžićem, generalnim sekretarom.

Završeno 40. ITF Evropsko taekwondo prvenstvo u Sarajevu. Oboren rekord po broju zemalja učesnica. 700 taekwondoista iz 37 zemalja. Borbe najboljih u Evropi održane u dvorani “Mirza Delibašić” centra Skenderija. Kako je bilo za Novi dan govori Elvedin Okerić, višestruki međunarodni i državni prvak, trener Taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Upoznajte tuzlanku Melisu Činić koja plesom osvaja države i gradove. Prije nekoliko dana Melisa se vratila iz Pariza gdje je predstavljala region na svjetskom finalu Red Bull Dance Your Stile. Kako je bilo ispričat će nam u Novom danu.

Minela Jašar-Opardija sa vama od 7 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad