Draško Stanivuković i Allen Lemešević u Novom danu

Vijesti 17. okt 201914:39 > 14:40
N1

O planu PDP-a za deblokadu Parlamenta BIH, presudi u njegovu korist po tužbi za napad na Milorada Dodika, za Novi dan govori poslanik PDP-a u NSRS, Draško Stanivuković.

Koliko je u BiH plodonosno bavljenje kulturnom dekontaminacijom, književnošću, bivanje u službi svega onoga što nije šund, kič i mejnstrim, pitamo Vanju Šunjić, novinarku radija Otvorena mreža, gošću u rubrici “Press”.

Trend samopovređivanja, popularan kao izazov na društvenim mrežama, pojavio se među učenicima Desete osnovne škole Ilidža. Upozorenje o ovom problemu upućeno i iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS. Pedagog škole koja je alarmirala javnost, Almina Muharemović, biće gošća Novog dana.

Sarajevo će biti domaćin 22. Svjetskog prvenstva u kickboxingu, od 19. – 27. oktobra u Zetri. Dolazi više od 800 učesnika iz 63 zemlje svijeta. Naš gost je Alija Ogrić, predsjednik Organizacionog odbora 22. Svjetskog prvenstva i član kickboxing Saveza BiH.

Ljubitelji nudističke plaže na Lokrumu u Hrvatskoj već razmišljaju o idućoj godini. Tragom njihovih prigovora, DW je propratio odnos prema naturistima u Dubrovniku i na jadranskoj obali. Da li žene mogu riješiti problem nedostatka vozača kamiona u Njemačkoj? To su samo neke od sutrašnjih tema Mehmeda Smajića, DW novinara koji će nam se pridružiti uživo iz Bona.

Vrijeme je prehlade i gripa, uskoro stižu i hladniji dani a u džezvama sve češće ključa voda za čaj. o čemu treba voditi računa pri spravljanju tog napitka, šta treba znati o drugom najzastupljenijem piću na svijetu, otkriva nam, uz prigodno posluženje, Adnan Smajić, jedini somelijer za čaj u ovom dijelu Evrope.

U susret novom albumu bosanskohercegovački pjevač Allen Lemešević objavio je novi singl “Zašto šutim”. Sa njim zatvaramo priče sutrašnjeg Novog dana.

Sa Vama od 7h do 10h, Ivana Erić.


Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad