Odloženo uklanjanje displeja u centru Sarajeva (FOTO)

Vijesti 17. okt 201914:57 > 15:00
Općina Centar

Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa. Tako je putem inspektorata Općine Centar procesuirano na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast, saopćeno je iz ove sarajevske općine.

Za displej postavljen na objektu pod zaštitom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, a koji se nalazi na uglu ulica Koševo i Danijela Ozme je postojalo odobrenje koje je isteklo. Nakon toga je Inspektorat Općine Centar donio rješenje o uklanjanju i zaključak o dozvoli rješenja na koje je izjavljena žalba drugostepenom organu koji je poništio rješenje i zaključak prvostepenog organa.

“Također, napominjemo da je za predmetni displej pokrenut upravni spor, a vezan za izdavanje odobrenja. Nadležne službe Općine Centar će nastaviti voditi započete upravne postupke u ovom i ostalim predmetima u skladu sa zakonom, a Općina Centar je odlučna da procesuira sve nelegalne sadržaje i građevine na svom području. Apelujemo na sve marketinške agencije da bilboarde, displeje i panoe postavljaju samo u skladu sa odobrenjima nadležne općinske službe. U suprotnom, Inspektorat Općine Centar će u skladu zakonskim procedurama otpočeti postupak uklanjanja. Napominjemo da je u Općini Centar po nalogu općinskog načelnika započeta kampanja strožijeg nadzora postavljanja svih reklamnih panoa i displeja”, navode.

Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar
Općina Centar

Iz Općine Cenmtar sa zahvaljuju građanima koji sarađuju po ovom i drugim pitanjima koja izlaze iz okvira legaliteta i legitmiteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad