Emir Hadžihafizbegović, Neven Anđelić i Želimir Altarac Čičak u Novom danu

Vijesti 18. okt 201914:04 > 14:08
N1

U Novom danu sutra gledajte:

O aktivnom povratku u politiku, poziciji direktora Kamernog teatra 55, novim glumačkim ostvarenjima, kulturi u BiH, sutra za Novi dan govori Emir Hadžihafizbegović, glumac, direktor Kamernog teatra 55, ali i član predsjedništva SDA.

Brexit ima “pristojnu šansu” da danas bude usvojen u Britanskom parlamentu i alternativa je da se iz EU 31. oktobra izađe bez dogovora, rekao je britanski ministar finansija Sadžid Džavid. Uživo ćemo biti u Londonu, o tome šta će se sutra desiti sa Brexitom razgovaramo sa profesorom međunarodnih odnosa Nevenom Anđelićem.

Sutra protesti “Pravda za djevojčice” zbog nefunkcionisanja hrvatskog pravosuđa u Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci te Puli i Osijeku. Uživo smo u Zagrebu.

Institucije, pojedinci i ustanove pozivaju na izmještanje migranata iz izbjegličkog kampa Vučjak. Nazire li se rješenje? Gdje će hiljade migranata provesti zimu? Uživo ćemo biti u Bihaću.

Vijećnik Općine Novi Grad Sarajevo Mirza Memišević sutra govori o inicijativama za deponiju Smiljevići, gradnji garaža, grijanju, postavljanju nadzornih kamera, pomoći za djecu.

Želimir Altarac Čičak, legenda Sarajeva, obilježava 50 godina rada na sarajevskoj, bh. i ex Yu pop-rock sceni velikim desetosatnim koncertom pod nazivom ”Izvan vremena za sva vremena” 9. novembra u KSC ”Mirza Delibašić” sa početkom u 19 sati. Čičak je sutra naš gost.

U Sarajevu sutra takmičenje u slaganju Rubikove kocke i sličnih mozgalica. 40 takmičara, 8 zemalja, 11 disciplina. Za Novi dan o takmičenju govori organizator Marko Vukadinović čiji je lični rekord za slaganje klasične Rubikove kocke 12.80 sekundi, a najbolje vrijeme kod kuće 9.90 sekundi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad