Hadžihafizbegović: SDA nisam nikad napustio, nisam se slagao sa nekim stvarima

Vijesti 19. okt 201912:10 > 12:18
N1

Gostujući u Novom danu na N1 Emir Hadžihafizbegović je govorio o Stranci demokratske akcije i imenovanju na poziciju člana Predsjedništva SDA.

Govoreći o političkom angažmanu, a nakon što je izabran u Predsjendištvo SDA, kazao je da se u proetklom periodu nije slagao sa nekim stvarima u stranci te zbog toga nije bio aktivno uključen.

“Nikad tu stranku nisam napustio, samo sam apstinirao devet godina iz razloga koji su osobne prirode. Nisam se slagao sa nekim stvarima i taj period od devet godina je bilo apstiniranje. Ovo nije neki veliki povratak obzirom da sam ja bio član Političkog savjeta rahmetli predsjednika Izetbegovića”, kazao je Hadžihafizbegović.

Kako je naveo, dosta se toga promijenilo u proteklim godinama u SDA.

“Ja se nisam slagao sa padom kriterija i sa dolaskom vrlo opskurnih faca i likova na vrlo važna mjesta u državi BiH. U jednom trenutku polusvijet u SDA je došao na vrlo važna mjesta i ja sam od tog trenutka imao problem sa aktivnim učešćem unutar angažmana u SDA. Na vrlo važnim mjestima našli su se nestručni, nekompetentni ljudi koji ne bi mogli biti predsjednici kućnih savjeta, dobijali su vrlo važne pozicije. Sada se situacija uveliko promijenila, ja se zahvaljujem predsjedniku Izetbegoviću koji je predložio mene u Predsjedništvo. Zagovornik sam jedne stvari – legitimno je boriti se za vlast, praviti koalicije, unutar tih koalicija dijeliti resore, ali nije legitimno i tu počinje govotovo krivično djelo, ako na mjesta u institucijama, firmama, preduzećima, koja raspisuju konkurse, koje formiraju komisije, najaviti građanima FBiH i Kantona Sarajevo, da će to biti član tvoje stranke. To nije u redu. Šta ako se javi mnogo stručniji i kompetentniji od člana te stranke. Oboriti tog čovjeka je za mene krivično djelo”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad