Damir Filipović, Milan Sitarski i Gordan Muzurović u Novom danu

Vijesti 20. okt 201916:21 > 16:25
N1

I sutra smo sa vama od 7 do 10 sati.

O infrastrukturnim problemima, gradnji na Bjelašnici, deponiji Smiljevići, zagađenju vazduha u Sarajevu – u Novom danu govorimo sa kantonalnim ministrom prostornog uređenja, građenja i zaštite okoline Damirom Filipovićem.

Konstitutivnost naroda u BiH, ugroženost ljudskih prava, legitimnost predstavnika, izborni zakon, kriza vlasti u BiH – teme su o kojima razgovaramo sa Milanom Sitarskim, članom Stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI) iz Mostara.

Gordan Muzurović, predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze u KS gost je Novog dana. Govorimo o problemima ove polulacije, liječenju, neophodnim sredstvima i aparatima, listi čekanja za imunomodulatorske terapije.

Baletska predstava “Dama sa kamelijama” biće izvedena u ponedjeljak veče u Narodnom pozorištu Sarajevo. Tamara Ljubičić, glavna protagonistkinja, te Adnan Džindo umjetnički direktor Baleta NP Sarajevo najaviće ovo izvođenje, ali i nastavak baletske sezone u glavnom gradu BiH.

Od 16. do 23. oktobra traje online sajam “Virtualni dani karijera i znanja”. Šta obuvata i nudi, ko sve može pronaći posao i na koji način, šta su prateći sadržaji sajma – otkriva portparolka ovog događaja Erna Saljević.

Dnevnu štampu prelistavamo sa Jasminom Ligatom, sportskim novinarem i PR-om nekih od najvećih bh. sportskih imena. Osvrnućemo se na utakmice Premijer lige BiH u fudbalu, najavljeni sastanak Roberta Prosinečkog sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH, ali i druge sportske aktuelnosti.

U “Novom danu” N1 u ponedjeljak sa vama je Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad