Elmedin Konaković, Sadik Ahmetović i Slavo Kukić u Danu uživo

Vijesti 21. okt 201909:42 > 09:44
N1

Ne propustite ni današnje izdanje Dana uživo. Dramatično u kampu Vučjak, kantonalne vlasti dižu ruke. Hoće li kamp danas biti ugašen? Ekipe N1 izvještavaju iz Bihaća.

U Danu uživo danas Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo. Odgovara na sve češće i glasnije otpužbe o raspodjeli sredstava. Naša tema je i sutrašnja tematska sjednica o stanju u obrazovanju.

Ima li za dugogodišnje političare života nakon politike? Naš gost je bivši ministar sigurnosti i dugogodišnji SDA-ovac Sadik Ahmetović. Danas je na birou za zapošljavanje, angažiran oko Izbora u Srebrenici, a za Dan uživo govori o sadašnjoj SDA, Handkeu i aktuelnoj političkoj situaciji.

Zeničko tužilaštvo pokrenulo je predmet o angažmanu prof. Slave Kukića na tamošnjem univerzitetu. Šta je po srijedi prof. Kukić govori za N1. Sa nama je u komentaru društvenih aktuelnosti.

Naša zemlja i Srbija sarađuju na projektu upravljanja čvrstim otpadom koji će se implementirati u narednih 18 mjeseci. Šta podrazumijeva za građane, na kom nivou je svijest domaćeg stanovništva o odvajanju otpada, te kad će Sarajevo čistoćom parirati evropskim metropolama pitamo Maidu Čukojević iz KJKP Rad.

Danas najavljujemo i 4. Sarajevo Unlimited, regionalni forum inovacija.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad